Schmidt Mária

Európa kollektív öngyilkosságra készül

A Terror Háza Múzeum főigazgatója szerint tartósan alacsony a kontinens termékenységi rátája, nyugati része pedig kiszolgáltatja magát annak a migrációs nyomásnak, amely ellenőrizetlenül zúdít rá más vallású, integrálhatatlan tömegeket.

Európa kollektív öngyilkosságra készül - mondta Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója pénteken a Budapesti Demográfiai Fórumon. Azzal indokolta állításán, hogy tartósan alacsony a kontinens termékenységi rátája, nyugati része pedig kiszolgáltatja magát annak a migrációs nyomásnak, amely ellenőrizetlenül zúdít rá más vallású, integrálhatatlan tömegeket.

A történész a fórum második napján, a Népesedés és migráció című panel felszólalójaként azt mondta, nagy baj, hogy Európának nincsenek határai, és fel sem ismeri, hogy szüksége lenne rá. Hozzátette, Európa jelenleg sem mentálisan, sem fizikailag nem képes arra, hogy megállítsa a modern kori népvándorlást.

Úgy fogalmazott, Európa képtelenné vált arra, hogy kiálljon a saját érdekeiért, és beletörődött abba a sugalmazásba, hogy saját keresztény kultúrája értéktelen, csak az idegen szép, csak a más értékes.

A rendezvényt Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg csütörtökön, aki beszédében totálisan szembeállította a bevándorlást és a családpolitikát.

A fórumon szakemberek és közéleti személyiségek azért gyűltek össze, hogy a család, gyerekvállalás témáját járják körül. A konferencia első napján felszólalt a kormányból többek közt Balog Zoltán. Beszédet mondott Pelczné Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke is, aki szerint már megvan a gyümölcse a kormány családpolitikájának.

Forrás: hvg.hu