Schmidt Mária

Az MSZP a parlamenti bejutásért fog küzdeni

Az SZDSZ eltűnik, a szocialista pártnak pedig, ha így folytatja, a parlamentbe való bejutásért kell megküzdenie - fogalmazott az InfoRádiónak adott interjújában a Terror Háza Múzeum főigazgatója. Schmidt Mária szerint az embereknek nem szimpatikus az, ha az ő problémáik helyett egy politikai erő a saját belső gondjaival van elfoglalva.

Az SZDSZ eltűnése arról szól, hogy azok a dogmatikus, az 1960-as években megfogalmazódott válaszok, amelyeket a párt egy teljesen új világban is papolt, értelmezhetetlenek - mondta az InfoRádiónak a Terror Háza Múzeum főigazgatója.

Schmidt Mária nem hiszi, hogy ebből a helyzetből az SZDSZ fel tud állni, mert az elmúlt két évtizedben fokról fokra vesztette el az emberek bizalmát. A rendszerváltáskor még szinte az MDF-fel azonos támogatottságú erő volt, aztán egyre rosszabbul szerepelt, mert az SZDSZ az embereknek el akarta mondani, miről hogyan gondolkozzanak, de soha nem kérdezte meg az embereket, ők mire szeretnének választ, nekik mi a problémájuk, és ezt az emberek többé nem hajlandók eltűrni - fejtette ki.

A főigazgató szerint az MSZP, ha így folytatja, a parlamenti bejutásért fog küzdeni 2010-ben, és már az is eredménynek fog számítani, ha bekerül. Az embereknek nem szimpatikus, ha egy párt folyamatosan a saját belső gondjaival van elfoglalva az ő gondjaik helyett - hangsúlyozta.