Schmidt Mária

A Szinyei Merse Pál Gimnázium köszönőlevele

"Iskolánk tanárai és diákjai nevében köszönetünket szeretném kifejezni 1956 forradalmának és szabadságharcának méltó megünnepléséhez nyújtott segítségükért."

„Tisztelt Schmidt Mária Főigazgató Asszony!
Tisztelt Rendkívüli Történelemórákat Tartó Kollégái!

Iskolánk tanárai és diákjai nevében köszönetünket szeretném kifejezni 1956 forradalmának és szabadságharcának méltó megünnepléséhez nyújtott segítségükért.

A Szinyei Merse Pál Gimnázium az Önök intézményéhez egyik legközelebb található középiskola, így a felajánlott lehetőséget kihasználva nagyon sok osztályunk jutott el a meghirdetett rendkívüli órákra, előadásokra.

Sajnos – úgy érzem – levelemmel nem tudom meghaladni az ilyen jellegű köszönő írások hangvételét. Ugyanakkor ki kell emelni, hogy a rugalmas szervezés, a megtisztelő, kedves fogadtatás és az előadások színvonala, tartalma egyaránt kiemelésre méltóak voltak és így szeretnénk köszönetünknek hangot adni.

Főigazgató asszony hétfői ünnepi beszédében kitért a fiatalokat »rabságban tartó« technikai eszközökre és káros hatásaikra. Talán az elmúlt héten a Terror Háza előadótermében 45 percekre ezek háttérbe szorultak és az adott témára, előadóikra, forrásaikra, képeire figyeltek az ide érkező diákok.

Minden tanévben komoly szervezőmunka előzi meg az 1956-os forradalmunk és szabadságharcunk súlyának megfelelő méltatását.

Ebben a tanévben különösen az Önök felajánlásra építve tudtuk »megszervezni« iskolai keretek között nemzeti ünnepünket, mely így jelentős intellektuális tartalommal, maradandó élményt nyújtott kollégáinknak, tanulóinknak egyaránt.

Köszönettel, üdvözlettel:
Jáki Gábor
intézményvezető-helyettes, történelemtanár
Budapest, 2017. október 24.”